Igra slucaja?

Dvanaest je godina proslo od prekida njihove veze. U medjuvremenu se ozenio, postao otac. Na nju nije pomislio dugo, dugo vremena … sve do 1. ozujka, kad se, na vlastito iznenadjenje, bez konkretnog povoda, zapitao kako je ona, sto radi. Kratka pretraga na Googleu je rezultirala linkovima na njen blog i flickr stranicu.

Oduvijek je bila veliki zaljubljenik u fotografiju. Prekrasni pejzazi zapadne Irske su se nizali na zaslonu njegovog laptopa. Nedavno je tamo bila, sudeci po popratnim opisima svakog uratka.

Na jednoj se fotografiji dulje zadrzao, jer mu se lokacija ucinila poznatom – radilo se o starom pubu u Clifdenu, Co Galway. To je bilo dovoljno da, nakon dvanaest godina, u sjecanje prizove zajednicki izlet na Connemaru i tamne kisne blake, od kojih su se sklonili upravo u taj pub.

“Za ovo mjesto me vezu lijepe uspomene”, procitao je njen komentar ispod fotografije. Na jednom kutu web stranice je stajao i datum kad je fotografiju postavila na flickr – 1. ozujka.

Ova kratka crtica iz zivota jednog mog poznanika moze se protumaciti kao cista slucajnost. Nemoguce je dokazati da je nekakvom telepatijom “osjetio” da je njegova stara ljubav toga dana pomislila na njega – ako se komentar o lijepim uspomenama uopce odnosio na njega!

Postoje mnoge stvari koje ne mozemo racionalno objasniti. Sanjamo nekog koga dugo nismo vidjeli, i kroz dan ili dva tu osobu “slucajno” sretnemo, primimo od nje/njega telefonski poziv, mail ili sms – je li nas san samo slucajnost?

Vjerujem da svatko od nas ima barem jednu slicnu pricu!

Oglasi